Vroeg of laat komt het bij elk familiebedrijf aan de orde: wie volgt de directeur groot aandeelhouder op? Een lastig vraagstuk dat helaas nog te vaak op een onverwacht moment aan de orde komt, bijvoorbeeld bij slechte gezondheid of bij overlijden van de DGA.
Uit onderzoek blijkt dat 60% van de familieopvolgers niet goed is voorbereid (bron: Cijfers en feiten van het Familiebedrijf, Dr. R.H. Flören).

Gun daarom uzelf en uw opvolger een coachingstraject van Professional Executive Coaching. De overdracht aan de volgende generatie is een enerverende periode in het bestaan van een familiebedrijf, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Vooral op het persoonlijke, emotionele vlak goed omgaan met de verschillende belangen, is vaak een ware uitdaging.

Ellen Luten helpt u de stappen in opvolging te onderscheiden: van het bewust worden van de mogelijkheden, naar de keuze en vervolgens de voorbereiding en het operationaliseren ervan.

Elke fase wordt zorgvuldig aangepakt met zorg voor goede verhoudingen, maar vooral ook helderheid in het beslissingsproces.

Waar nodig schakelt zij externe expertise in om de juiste keuzes te kunnen maken.

Een coachingstraject bij opvolging in het familiebedrijf helpt de oude generatie bij het tevreden afscheid nemen en de nieuwe opvolgers met een frisse start.

Kijk ook op www.familieopvolging.nl.

Ik wil meer info

Over Ellen

Wat anderen over Ellen zeggen:
“Mijn opvolging in het bedrijf dat ik heb opgericht was een lastig onderwerp dat zorgde voor onrust in het bedrijf, maar ook in de familie. Ellen bracht het plezier weer terug, zorgde voor een helder stappenplan en schakelde voor specifieke vraagstukken andere professionals uit haar netwerk in.”

Individueel

Teams

Organisatie